The Mighty 8 (2007)

Na aanleiding van een artikel over vrouwelijke hiphopartiesten - dat Brian Elstak samen met Daniel J. Ashes had gemaakt voor FRET magazine - ontstond het plan om het nieuwste Unsigned project in het teken te laten staan van dames; Hip Hop & Soul from a ladies perspective. Talentvolle dames die nog niet getekend zijn door een platenmaatschappij.

NPI, album

 • Er werd een team vol creatieven gevormd: C-mon als (executive) producer, MAC&MEE voor de productie (van o.a. de tour), Daniel J. Ashes voor de fotografie, Yousef Gnaoui voor de vormgeving, Gwen Perotti (TopBillin) voor de boekingen, PIAS voor de distributie en Habbekrats voor de videoclip (dit ging helaas niet door).

  Half februari 2007 is deze 7e Unsigned-cd uitgekomen: The Mighty 8, Hip Hop & Soul from a ladies perspective met Senna, NtjamRosie, Rosa Ana, Giovanca, Sage, Sabrina Starke, Javlin en Neenah. The Mighty 8 werd op 20 januari gepresenteerd in de Amsterdamse Melkweg.

  Samenstelling: Simon Akkermans, Brian Elstak, MAC&MEE, Sarah Mable, Jasper van den Dobbelsteen
  Executive Producer: Simon Akkermans
  Grafisch ontwerp: Yousef Gnaoui
  Fotografie: Daniel J. Ashes
  Visagie: Ilse Olof
  Creatief advies: Habbekrats Reclame
  Biografieƫn: Robbert Tilli
  Supervisie: Jasper van den Dobbelsteen
  Mastering: Bastiaan Kuijt van Studio Hilversum in Hilversum
  Tour DJ: JayP
  Tour hosts: RFx, GMB

  Unsigned The Mighty 8 is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut in samenwerking met PIAS, TopBillin, State Magazine, Lijn5 en FunX en is mede mogelijk gemaakt door financiƫle ondersteuning van Stichting DOEN en het VSBFonds.