Flow (2008 / 2009)

FLOW.NPS.NL.

NPS, serie

 • De NPS startte 10 juni 2008 met de opnamen voor FLOW, een energieke dramaserie vol muziek en optredens. FLOW zoomt in op het leven van gepassioneerde artiesten die binnen de harde muziekindustrie hun eigen flow proberen vast te houden.

  Zo kijken we mee met o.a. Milton, een topzware zwarte soulzanger voor wie Nederland te klein is; Samya (gespeeld door Senna), een Marokkaanse street beauty die met haar Rotterdamse hiphopcrew c0de10 probeert door te breken en Lana; een piepjonge zangeres met een zomerhit in vier landen. Of met Menezes; een getalenteerde Angolese asielzoeker met een message of hope, Maleeq: een politiek geëngageerde woordkunstenaar met een provocatieve boodschap en de flamboyante Old Skool Master DJ ZULU, die de hele wereld rondreist en het leven leidt van een rockster. Op hun pad komen ze allemaal platenbaas/muziekpublisher Lucien tegen, die leeft van de flow van anderen, en die een neus heeft voor succes.

  FLOW is een serie vol hiphop, soul en r&b en zal vanaf december 2008 op Nederland 3 (NPS) te zien zijn.
  Speciaal voor de serie worden er dertig nieuwe nummers gecomponeerd. De muzikale supervisie is in handen van Kees de Koning en Farid Benmbarek (TopNotch). Er wordt samengewerkt met Nederlandse en internationale producers: Reverse (De Jeugd Van tegenwoordig, Brainpower), Focus (N’Sync, The Game), SirOJ (Jiggy Djé, Turk, Winne, Slumgullion, FatCap Express), Concrete (U-NIQ, Salah Edin). Daarnaast wordt muziek geschreven door o.a. Emsuma, Das Primero, J. Rock en GMB/Humaniac.

  Het scenario is geschreven door Franky Ribbens (o.a. Nachtrit en Fok Jou!). De regie is in handen van Ruud Schuurman (Draadstaal, Ik Omhels Je Met Duizend Armen). FLOW wordt geproduceerd door Pupkin Film (Dennis P, TBS), in opdracht van de NPS (Dunya en Desie, Fok Jou!)

  CAST

  Samya Mokhtari - Senna Gourdou
  Milton - Big Boy Caprice
  Lucien Kortijk - Yorick van Wageningen
  Maleeq - Salah Edin
  Nova - Negativ
  Lana - Sarah Chronis
  Venus - Alida Dors
  DJ ZULU - Arne Toonen
  Menezes - Emsuma
  Romeo - MC Complex
  Gregory - GMB
  Jerrold - aDISon Dos Reis
  Sven - Geoffrey "Risk" Zijffers
  Wilant - Stefan Wirken
  Marius - Jim van der Panne
  Cor - Jaap Spijkers
  Edith Kortrijk - Lieke Rosa Altink
  Jeanne - Peggy-Jane de Schepper

  CREW
  Scenario: Franky Ribbens
  Regie: Ruud Schuurman
  Regie assistent: Hesdy Lonwijk
  Producent: Pupkin Film
  D.O.P: Mick van Rossum NSC
  Muziek: Kees de Koning & Farid Benmbarek (TopNotch)
  Eindredactie: Marina Blok, Sandra Beerends (NPS)

  AFLEVERING GEMIST?
  Check aflevering 1 HIER

  Meer informatie check je op FLOW.NPS.NL.