3 X De Mythe (2010)

Engelenbak, voorstelling

 • 3 X DE MYTHE

  Laten wij de rode draad volgen, het paard van Troje binnenhalen, de Gordiaanse knoop ontwarren en kom onderweg vooral niet aan mijn achilleshiel. Uitdrukkingen, ontleend aan mythen waarin goden en halfgoden daden verrichten waar wij, gewone stervelingen, een les uit kunnen leren. Maar waar komen die goden en halfgoden vandaan? Wat ging aan de mythen vooraf?

  In 3x De Mythe gingen drie theatermakers, Sophie de Vries (Zuidoost), Petra van Aken (Centrum) en Sharon Bouman (West), op uitnodiging van Het Open Lab, samen met makers en spelers uit verschillende Amsterdamse hoeken op zoek naar het ontstaan van de wereld volgens de Griekse mythologie. Dit leverde drie hele verschillende, mooie en bonte voorstellingen op.

  GAIA NOSTRA
  Wereldgodin
  Regie: Sharon Bouman. Spel: Ingrid Oei, Lieselot van Luyn, Liza Sonneveld, Marileen Fabels.

  MENS...ERGER JE NIET
  Over wat we zijn geworden en wat we nog steeds zijn.
  Regie: Sophie de Vries, regieassistent: Nina Lahocsinszky, tekst Ilrish Kensenhuis. Spel: Jasmine van der Hell, Khouloud Zaher, Raymil Helstone, Yahmani Blackman, Barbara Klaaysen.

  TRANSVERLEGGEND VERLEIDEN
  wie wil dat niet?
  Regie: Petra van Aken. Spel: Gio Mokkum, Senna Gourdou, Djahan Mazhari, Ellen Freijser, Eline van Ark.
  Kostuums: Jean Hilkens, muziek: Tjalling Abma

  Deze voorstelling was in 2010 te zien: do 11 t/m za 13 november Theater De Engelenbak, do 18 en vr 19 november MC Theaterstudio en zo 21 november Bijlmer Parktheaterstudio.