Schaduwtijd (2011)

MC, voorstelling

 • SCHADUWTIJD
  En plotseling stond er weer een berg. Zij had er niet om gevraagd en ze ging hem niet beklimmen. Waarom zou ze? Maar eromheen lopen was geen mogelijkheid. Dus ging ze zitten. In de schaduw van de berg. Schaduwtijd gaat over verlies en hoe de mens daarmee omgaat. Over verder willen en stil staan.

  Na de samenwerking voor de Hollandse Nieuwe 11 voorstelling "Vrije Val" is Senna weer met Lenne Koning de repetitieruimte in gedoken. Deze keer ook met de mooie Khadija Massaoudi, o.a. bekend van Likeminds en 'De meiden van Haram'.

  Voor het thema 'verlies' zijn ze op zoek gegaan naar beelden, voorwerpen, po√ęzie en toneelteksten die bij het publiek naar binnen konden grijpen, zonder het gevoel te krijgen een uitvaartdienst bij te wonen. Met de toegewijde hulp van 8 figuranten hebben ze tevens de symbolische als letterlijke binnen- en buiten wereld vorm gegeven door optimaal gebruik te maken van de mooie studio in het MC theater.

  Na veel praten, improviseren, schrijven, grappen en grollen stond deze voorstelling als een huis toen het publiek zich liet omarmen op 28, 29 en 30 januari 2011 in de kleine studio van het MC Theater. Een korte repetitie periode van drie weken gevolgd door een korte speelreeks, klein en fijn.
  Door de grote belangstelling en positieve ontvangst van het publiek, gaat het gerucht dat deze voorstelling in een kleine doch fijne reprise zal gaan. Houdt de site in de gaten voor meer info!


  MC WERKTITEL: SCHADUWTIJD (VAN LENNE KONING) from mixin creativity on Vimeo.